Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

13ο Διεθνές Πανόραμα Κινηματογράφου - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 ξεκινά το Πανόραμα Κινηματογράφου Ανεξάρτητων Δημιουργών στην αίθουσα Μπεναρόγια του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο, για 13η χρονιά, με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Το Πανόραμα διαρκεί τέσσερις μέρες, τελειώνει στις 18 Δεκεμβρίου 2011, με την τελετή λήξης και κάποια χάπενινγκ που θα ανακοινωθούν σύντομα.

.

Το Πανόραμα θα έχει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, από την Ελλάδα και το διεθνή κινηματογραφικό χώρο, το διαγωνιστικό τμήμα, τα διάφορα αφιερώματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Φέτος φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα μεγαλύτερο παράθυρο στο χώρο της τέχνης, μεγαλύτερο από πέρυσι, με θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και μουσική παράσταση.

.

Με αυτό τον τρόπο η κινηματογραφική τέχνη συναντά τις άλλες και απλώνεται στο συνολικό χώρο της παράστασης, δημιουργώντας ένα αφηγηματικό σύμπαν, στο οποίο ο θεατής καλείται να προσδιορίσει το στίγμα του.

Από αυτή τη χρονιά φιλοδοξούμε το Πανόραμα να έχει μια συνέχεια, να επεκτείνεται και μετά το τετραήμερο των εκδηλώσεων του Δεκεμβρίου, δίνοντας ένα ραντεβού με το κινηματογραφόφιλο και γενικά το φιλικό με τις τέχνες κοινό, δίνοντας ερεθίσματα που θα οδηγήσουν είτε στο να δούμε ένα κινηματογραφικό ή καλλιτεχνικό έργο με διαφορετικό μάτι είτε να κάνουμε τη δική μας καλλιτεχνική δημιουργία.

Στόχος μας είναι το Πανόραμα Κινηματογράφου Ανεξάρτητων Δημιουργών να είναι το έναυσμα για να υπάρξει μια κίνηση στον καλλιτεχνικό χώρο, εστιασμένη στον κινηματογράφο. Αυτός ο στόχος για να επιτευχθεί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμετοχή του κοινού. Θέλουμε το κινηματογραφόφιλο κοινό συμπαραστάτες σε αυτή την πορεία που ξεκινά από τις 19 Οκτωβρίου με τις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης, στον ίδιο χώρο, κάθε Τετάρτη, στις 7.00 μ.μ.. Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου γωνία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.