Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

Η τελετή λήξης του 13ου Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, στις 8.00 μμ, στην αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία Α΄ Καλύτερης Ταινίας, Β΄ Καλύτερης Ταινίας και σκηνοθεσίας για τις ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους στους σκηνοθέτες τους. Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος και μουσικός, θα δώσει μουσική παράσταση παίζοντας με τη φυσαρμόνικά του μελωδίες από τον κινηματογράφο και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Μετά από αυτές τις νότες θα ακολουθήσει η προβολή των ταινιών λήξης. H ταινία της Beatrice Bakhti, «Romans d’ados», η οποία θα κλείσει και το αφιέρωμα σε αυτή την Ελβετίδα σκηνοθέτρια, και θα συμπληρώσει την εικόνα των εφήβων στη δυτική κοινωνία, αλλά και το μέλλον του ανθρώπου στη Δύση. Στη συνέχεια θα δούμε την ταινία μικρού μήκους «Άνεμοι», του Απόστολου Κρυωνά, η ποιητική ταινία ντοκιμαντέρ-πραγματεία που μιλά για τη μετανάστευση, τον πόνο της μάνας, τον έρωτα, τη θάλασσα, αλλά και για την ελπίδα του γυρισμού.

Με αυτές τις νότες και τις εικόνες θα κλείσουμε και επίσημα το Πανόραμα για να το συνεχίσουμε τον Ιανουάριο του 2011 με τις μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι και το Μάιο του 2011, δίνοντας έτσι μια συνέχεια στο Πανόραμα και ένα ραντεβού για το 2012.