Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Αφιέρωμα στη δεκαετία του 80

Με ελληνικές κωμωδίες παραγωγής 1980 θα συνεχίσει η κινηματογραφική λέσχη του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης της προβολές της κάθε Τετάρτη στις 19:15 (7:17 μ.μ.) στην κεντρική σκηνή αίθουσα Μπεναρόγια, Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου γωνία, Θεσσαλονίκη.


Είσοδος ελεύθερη.
Αυτήν την Τετάρτη 18/4
και μετά από απαίτηση πολλών φίλων η ταινία
''Γκαρσονιέρα για δέκα''
θα επαναπροβληθεί.
Ένας φιλότιμος και ταλαίπωρος λογιστής στο εργοστάσιο των Σουλτάνογλου & Μουράτογλου, ο Χρόνης, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή ο γαμπρός του έκανε ένα μεγάλο οικονομικό «άνοιγμα». Στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει, διπλοενοικιάζει το σπίτι του στον ερωτύλο Απόστολο Σουλτάνογλου και ταυτόχρονα στη γυναίκα του Ντόρα, η οποία με τα πολλά έχει αποφασίσει να απατήσει τον σύζυγό της. Ο Απόστολος οδηγεί εκεί την πεταχτούλα σταρλετίτσα Άντζελα, ενώ η Ντόρα τον συνέταιρο του άνδρα της Πέτρο Μουράτογλου. Ακολουθεί απερίγραπτο μπέρδεμα, δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση, κι ο Χρόνης τώρα πρέπει να αποδείξει, ενώπιον της αστυνομίας, ότι το σπίτι του δεν είναι άντρο ακολασίας.
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 5 Οκτωβρίου 1981
Σκηνοθεσία : Ντίμης Δαδήρας
Σενάριο : Λάκης Μιχαηλίδης
Πρωταγωνιστούν : Χρόνης Εξαρχάκος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Μπέττυ Αρβανίτη, Ηλίας Λογοθέτης, Αντρέας Φιλιππίδης, Ανέστης Βλάχος, Ισμήνη Καλέση, Νίκος Βερλέκης
Κατηγορία : Κωμωδία
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός
Έτος παραγωγής : 1981
Παραγωγή: Γκρέκα φιλμ
Χώρα παραγωγής : Ελλάδα