Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κριτική επιτροπή 12ου πανοράματος ανεξάρτητων δημιουργών κινηματογράφου και video

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ελένη Ανδρικοπούλου
Είναι δημοσιογράφος, σε θέματα περιβαλλοντολογικά, πολιτιστικά και διεθνής πολιτικής. Είναι πτυχιούχος φυσικής στο Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Προστασίας και Διαχείρισης του Περιβάλλοντος, στο Ιωνικό Κέντρο Χίου, στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και στις ΗΠΑ, με υποτροφία, στο IVP. Έχει καλύψει σχεδόν όλα τα φεστιβάλ της Ελλάδας. Έχει κάνει σενάρια για περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ στην ΕΤ3. Έχει δουλέψει στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Όραμα και στα περιοδικά Οικοτοπία και Πανσέληνος.
Ρίτσα Γεωργιάδου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μένει μόνιμα στον Εύοσμο. Εργάζεται στο Δήμο Ευόσμου ως υπεύθυνη του Δημοτικού Κινηματογράφου. Έχει γράψει σενάρια και ήταν υπεύθυνη παραγωγής για 8 ταινίες της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Ευόσμου. Επιμελήθηκε, ως υπεύθυνη διοργάνωσης, την υλοποίηση τριών διαγωνισμών ποίησης και φωτογραφίας του Δήμου Ευόσμου με θέμα, «Το Αιγαίο» (2004), «Άνθρωποι της πόλης» (2008) και «Έρως και ψυχή» (2010). Είναι υπεύθυνη της Κινηματογραφικής Λέσχης Ευόσμου και, από το 2007, υπεύθυνη παραγωγής στη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ευόσμου, στην οποία συμμετέχει και ως ηθοποιός.
Μάριος Καράμπελας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί. Από το 1989 εργάζεται σε ιδιωτικές τράπεζες. Ο κινηματογράφος τον απασχολεί σαν αντικείμενο θέασης, μελέτης και προβληματισμού από τα εφηβικά του χρόνια. Έχει γράψει μικρές κριτικές σε έντυπα Φεστιβάλ μικρού μήκους. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε κριτική επιτροπή.
Βασίλης Καρκατσέλης
Εικαστικός. Μέλος διάφορων δραστήριων καλλιτεχνικών ομάδων, εργάζεται για τη διάδραση των τεχνών. Τον απασχολεί τόσο η παραδοσιακή αντίληψη για τη φωτογραφία, όσο και το ταξίδι της πέραν των ορίων. Έχει παρουσιάσει τη χαρακτική και ζωγραφική του εργασία σε 11 ατομικές και πάνω από 50 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ομοίως τη φωτογραφική του σε 33 ατομικές και πάνω από 100 ομαδικές, στα περισσότερα σχεδόν διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ και μπιενάλε. Μεταξύ άλλων το 1984 ιδρύει τη Φωτογραφική Ομάδα Τριανδρίας, γνωστή σε όλους σα Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και είναι Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής του Επιτροπής.
Αναστασία Χριστοφορίδου
Έχει γεννηθεί στην Ελβετία. Σπούδασε στην Εμπορική Σχολή στην Ελβετία και φωτογραφία, σκηνοθεσία, μοντάζ και υποκριτική στη Γερμανία. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους στην Ελβετία, Γερμανία και Αυστρία, όπως και ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα. Έκανε την ταινία «Γιατί δακρύζει το λιβάδι κ. Αγγελόπουλε;». Βραβεύτηκε για τις ταινίες της σε διάφορα Φεστιβάλ. Ίδρυσε την εταιρεία Filmfabrik, το 2000 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Έχει διδάξει σκηνοθεσία, κάμερα και μοντάζ σε σχολές και σε σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.