Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"Οι αμπελώνες του Οινοκράτη, παράπονα γυναικών"


13ο Διεθνές Πανόραμα
Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου

Θεατρικές Παραστάσεις

Εκτός από τις ταινίες, το 13ο Πανόραμα θα διανθίσουν και οι θεατρικές παραστάσεις "1.000 και 1 λόγοι που δεν πιστεύω στον Άη-Βασίλη" και "Οι αμπελώνες του Οινοκράτη, παράπονα γυναικών…"

Οι θεατρικές παραστάσεις θα ανέβουν

την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ώρες 11.00 μμ & 11.20 μμ

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

"1.000 και 1 λόγοι που δεν πιστεύω στον Άη-Βασίλη"

.

Κείμενο - Σκηνοθεσία Αυγή Ατματζίδου

με την Αναστασία Τσούνη

.

"Οι αμπελώνες του Οινοκράτη, παράπονα γυναικών…"

Μία θεατρική παράσταση που βλέπει την άλλη πλευρά της ζωής, την αστεία, ως αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

"...Διότι η ζωή μας έχει δύο όψεις, όπως και το νόμισμα, και το ποτήρι μπορεί να είναι μισογεμάτο αντί μισοάδειο.

Ο Οινοκράτης λοιπόν, σε μία εποχή που πρώτα αλλοιώνει και μετά ισοπεδώνει τα πάντα, αντιστέκεται πιστεύοντας στη συλλογικότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Βρίσκεται με τους φίλους του σε ένα σύλλογο και προσπαθεί να βοηθήσει τον κουμπάρο του, δίνοντας την εύθυμη πλευρά της ζωής.

Δεν μπορεί όμως να προσπεράσει, όπως και ο καθένα μας, τη γυναίκα του, η οποία και μετά από μία σειρά παρεξηγήσεων, και παρόλη την προσπάθειά του να δώσει πειστικές εξηγήσεις, τον έχει τιμωρημένο φορτώνοντάς του όλες τις δουλειές του σπιτιού..."

Με εκτίμηση Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Θεοδωρίδη Βλαδίμηρου ο οποίος ερμηνεύει και το ρόλο του Οινοκράτη. Το photo background είναι του Ζήση Παπαλεξίου, η ενδυματολογική επιμέλεια είναι της Όλιας Αλέξιεβα και τη μουσική υπογράφει ο Λευτέρης Ματαπάς.